ERVARINGEN


Suzanne, Business Controller:
"Ik kwam bij Yvonne terecht nadat ik te horen had gekregen dat mijn 2de tijdelijke contract niet omgezet werd in een vast contract i.v.m. de krimp van de organisatie. Aangezien ik dit jaar ook 40 word wilde ik een moment van bezinning inlassen en ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij daarbij kon begeleiden. Yvonne heeft in alle opzichten mijn verwachtingen (die al best hoog waren) overtroffen. Ik gun iedereen "een Yvonne". Het zijn lessen voor het leven die ik bij haar heb mogen leren. Eerst terugkijken, en dat was soms best moeilijk, maar zo nodig om daarna weer vooruit te kunnen kijken. Die aanpak is echt de kracht van Yvonne. Daarnaast schakelt Yvonne moeiteloos tussen loopbaanbegeleiding en coaching. Yvonne is een zeer ervaren en betrokken professional maar bovenal een heel warm en eerlijk persoon. Samengevat kan ik het traject bij Yvonne het beste samenvatten met een citaat van Loesje "Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je jezelf kan zijn". Yvonne zorgt ervoor dat er eerst een stuk bewustwording wordt gecreëerd zodat ik daarna op zoek kon gaan naar werk dat ik leuk vind, in een omgeving die bij mij past.

Medewerker Hoger Onderwijs
"Afgelopen najaar dreigde ik te bezwijken onder de druk van mijn werk. Dat was ook het moment dat ik van personeelszaken het aanbod van coaching kreeg. Mijn eerste reactie was dat coaching mij niet de oplossing leek van mijn probleem. Maar omdat ik zelf niets beters wist en er echt iets moest gebeuren ben ik er toch aan begonnen. Achteraf gezien ben ik hier erg blij mee. Yvonne is een humoristische, intelligente vakvrouw. Fijn om mee te werken en om samen met haar naar de werkproblemen te kijken. Door de gesprekken en de opdrachten zag ik al snel verandering. Niet direct aan de situatie want die bleef lastig maar wel in hoe ik ermee omging. Dat gaf na een paar weken al enorm veel verlichting. Niet eerder heb ik zo compleet naar mezelf en het leven dat ik leid gekeken. Heel bijzonder en ik kan het iedereen aanraden."

Janneke, Onderwijsassistent
"Na het beëindigen van mijn loopbaan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach. In die periode was ik kwetsbaar, opgebrand en had ik het gevoel enorm gefaald te hebben. Ik heb voor Yvonne gekozen omdat ze zich onderscheidde van alle anderen die ik tegenkwam: zij had als enige een visie van waaruit ze werkt. Samengevat: terugkijken (op je loopbaan en leven) om vooruit te komen, waardoor mijn energie weer is gaan stromen.
Tijdens het traject bij Yvonne ben ik in gaan zien dat het werk op school niet meer bij mij paste door een aantal factoren. Ik heb mijn zelfvertrouwen en energie teruggekregen. Ik heb de begeleiding bijzonder gewaardeerd. Het heeft geresulteerd in het verkrijgen van een baan als onderwijsassistent voor meervoudig beperkte kinderen. Iets waar ik als 60jarige heel trots op ben."

Winfried, Senior Scientist
"Ik had net met mijn vorige werkgever gebroken en zat met vragen en twijfels over hoe nu verder. De reden voor mij om een coach te zoeken. Yvonne, zo merkte ik al in ons eerste gesprek, is iemand met oprechte interesse voor de mens achter de persoon. Dit geeft vertrouwen, waardoor je eigen twijfels en onzekerheid met haar durft te delen. Yvonne is altijd open en eerlijk. Dit kan confronterend zijn maar ik heb het bij haar nooit als lastig of vervelend ervaren, vooral omdat ze het op een zeer empathische  en onbevooroordeelde manier brengt. Ik voelde mij altijd gelijkwaardig, en zo zijn we ook samen op onderzoek gegaan. Ondanks dat ik wel door werkgevers werd uitgenodigd had dit mij nog geen nieuwe baan opgeleverd. Was dit botte pech of deed ik toch iets niet goed?
Samen met een fantastische collega van Yvonne hebben we door middel van een rollenspel gekeken wat ik nog zou kunnen verbeteren in mijn presentatie. Daar was ik toch wat onzeker over geworden. Wat bleek, ik deed het helemaal niet slecht. Het leverde mij wel extra vertrouwen en goede tips op waardoor ik kort daarna een prachtige nieuwe baan heb gevonden."


Tristan, Werkvoorbereider WOZ
"Na geruime tijd het gevoel te hebben gehad niet op mijn plek te zitten, heb ik in 8 sessies via het loopbaantraject met Yvonne zichtbaar gekregen hoe en waar ik naar toe wil. Ik heb mijn sterke punten en valkuilen leren herkennen,  de energie en drive gevonden om mijn loopbaan een boost te geven en ik  heb  weer een visie op mijn toekomst gekregen.
Yvonne zet je d.m.v. opdrachten aan om met je eigen tempo en inzet erachter te komen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Door de persoonlijke opdrachten, die niet altijd even makkelijk zijn, ga je naar jezelf kijken en kom je erachter waar je interesses liggen en hoe je daar kan komen. Yvonne is een positieve, enthousiaste en meedenkende coach, die niet over je zal oordelen. Zij geeft je positieve feedback en weet je d.m.v.  de juiste vragen de weg te laten vinden die je uit eindelijk zelf moet inslaan."


Stef, Management Professional

"Yvonne heeft mij enorm geholpen om zicht te krijgen op het vervolg van mijn loopbaan toen ik daarin was vastgelopen. Ze gebruikte daarvoor geen blauwdrukken, maar ging heel persoonsgericht te werk. Dat ging heel diep en voelde soms oncomfortabel. Maar dit maakt wel dat ik vanuit mijn diepste zelf écht zicht heb gekregen op wie ik ben en wat ik wil in mijn werkzame leven. Yvonne is iemand aan wie je vertrouwen schenkt door haar eigen authenticiteit. En dat is essentieel in zo’n  persoonlijk begeleidingstraject."

Karin, Adviseur Gemeente

"Een jaar later pluk ik nog  steeds de vruchten van mijn coachingstraject bij Yvonne. Ik was redelijk sceptisch over de effectiviteit van coaching, maar ik zat ook op een punt dat er iets moest veranderen, dus heb ik de 'enge' schoenen aangetrokken en ben het aangegaan. Natuurlijk is het soms best confronterend, maar …. o, zo fijn om met een lach naar jezelf te leren kijken en het los te laten.
'Loslaten betekent tijdelijk je houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd je houvast verliezen.' Dit citaat van Sören Kierkegaard prijkt nog steeds op de muur naast mijn koelkast en is telkens weer een reminder voor me.
Essentieel bij het vinden van een coach is dat je een professional vindt die bekwaam is, maar die ook dezelfde taal spreekt. En dat heb ik gevonden in Yvonne. Ik heb haar, na een intakegesprek met 3 verschillende coaches,  ‘geselecteerd’  op basis van haar methodische aanpak en mijn gevoel daarbij, de klik. Yvonne is een heel fijn mens en bovenal een professional die precies weet hoe ze iemand verder kan brengen. Ik beschouw mijn coachingstraject bij Yvonne nog altijd als een cadeautje!"

Ben, Teamleider
"Ik ben bij Yvonne gekomen met een loopbaanvraag, voortkomend uit een verschil van inzicht met mijn werkgever. Zat ik wel op de juiste plek? Deed ik wel wat bij me past? Kon ik wel verder bij mijn werkgever?
Het traject dat is ingezet heeft me dusdanig veel over mezelf geleerd dat ik anders in het leven sta. Ik werk nog steeds bij dezelfde werkgever. Maar in plaats van een buitenbeentje waar men zich zorgen om maakte, ben ik een specialist die ze graag in huis houden. Zelfde situatie, ander perspectief. Voor mij het beste en mooiste resultaat wat ik had kunnen behalen."

Johan, Teammanager
"Yvonne heeft het talent om je keer op keer op een positieve en prettige wijze in beweging te krijgen met je eigen loopbaan/coachingsvraag. Door haar biografische aanpak, het stellen van vragen en gerichte opdrachten word je enthousiast om met jezelf aan de slag te gaan en de essentie van je eigen leven te ontdekken om daarna gerichte keuzes te maken. Het traject heeft voor mij geleid tot een goede balans tussen werk en privé en heeft mijn hart, mijn gevoel laten spreken. Ik heb recent een nieuwe baan gevonden in de zorg."

Patricia, Education professional
"During the sessions there were many difficult, delightful, serious, emotional and hilarious moments that were made safe and possible by Yvonne’s professionalism, depth of knowledge, skill, patience and wonderful sense of humour.
I started with a knot in my stomach and a sense of restlessness but with Yvonne as my coach I am happy to say that I found the confidence and courage to broaden my horizons. I’d be happy to recommend Yvonne as a coach for professional and personal development."

Dirk, Conciërge

"Ik had er aanvankelijk niet veel vertrouwen in, omdat ik al eens eerder een dergelijk traject had gevolgd dat mij niets had opgeleverd... maar al snel kreeg de coach een naam en zag ik iemand die gedreven was, kon luisteren, tussen de regels door kon lezen en soms ook 'hard' kon zijn, maar wel in een ongedwongen, veilige sfeer. Ik had nooit durven dromen dat dit eruit zou komen: ik heb mijn plek gevonden, veel meer vertrouwen en rust in mezelf gekregen en kan doen waar ik goed in ben."


Stroom
Loopbaanadvies & Coaching