OVER YVONNE


Een nieuw vak
Toen ik in 2003 begon aan mijn opleiding/omscholing tot loopbaancoach, werd ik gegrepen door dit voor mij, nieuwe vak. Wat me vooral aansprak was de toepassing van het levensverhaal als ingang voor verandering en ontwikkeling, ook wel biografisch werken genoemd. Het heeft me daarna nooit meer losgelaten en ik ben nog elke dag blij met de stap die ik toen heb gezet.

Onderzoeker in hart en nieren
In de 20 jaar die intussen voorbij zijn, ben ik gestart met Stroom (in 2005) en heb ik me door opleiding en ervaring ontwikkeld tot de coach die ik nu ben.
Ik ben een onderzoeker in hart en nieren en in die zin is het niet verwonderlijk dat ik oorspronkelijk koos voor een wetenschappelijke studie (taalkunde). Onderzoekend ben ik nog altijd, maar nu in combinatie met het werken met mensen. Dat brengt me veel plezier en energie. Ik heb in de loop van de tijd kennis en vakmanschap gecombineerd met intuïtie en innerlijk weten en ben meer ervaringsgericht gaan werken.

Laat je verrassen!
Ik heb ontdekt dat 'verrassen' een van de beste manieren is om beweging te creëren. Wanneer je wordt verrast, word je als het ware even boven jezelf en je eigen situatie uitgetild en juist dat geeft ruimte voor het doorbreken van vaste patronen en gestolde verhalen. En daar begint verandering en ontwikkeling. Een van mijn motto’s is dan ook:
Laat je verrassen, dan zie je jezelf en de wereld in nieuw perspectief.

Diepgang en lichtheid
Begeleiding zie ik als een samenwerkingsproces tussen coach en cliënt. Een sfeer van vertrouwen, openheid en gelijkwaardigheid vind ik daarbij erg belangrijk. En ik combineer graag diepgang met lichtheid en humor.
In het kader van practice what you preach vraag ik mezelf met regelmaat af hoe het met mijn eigen werkplezier is gesteld. Indien nodig kom ik in actie. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar in beide situaties gaat het om waardevolle ervaringen. Mijn cliënten maken immers ook mee dat de praktijk weerbarstig kan zijn.

Ervaringen
Hoe cliënten mij en mijn werkwijze ervaren, kunnen ze het beste zelf vertellen. Je kunt
hier een aantal ervaringen lezen.


Stroom
Loopbaanadvies & Coaching